Среда, 20 Јуни 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Најдобрите фотографии од National Geographic за 2015

Фотографот, Џејмс Смарт од Мелбурн, Австралија со неговата фотографија наречена "Dirt" после 15 дена "бркање" на бурата  е најдобрата фотографија за 2015 на натпреварот за фотографии на „National Geographic“.

Масивно торнадо кое демнее над фарма во Колорадо е фотографијата која ја освои престижната главна награда во конкуренција од 13.000 пријавени фотографии.

Фотографот Смарт е награден со парична награда од 10 илјади долари и патување до седиштето на „National Geographic“ во Вашингтон, каде ќе учествува на годинешниот фотографски самит на во јануари 2016 година.

Останатите фотографии можете да ги погледнете на линкот.


Можеби ќе ве интересира