Вторник, 23 Октомври 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


ВМРО-ДПМНЕ нема да учествува во работата на Собранието

ВМРО-ДПМНЕ го продолжува бојкотот на работата на Парламентот. Ова е решено на координативен состанок на највисоко ниво на партијата.

Една од причините на ваквиот став на партијата е притворот за шесте пратеници од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Досега се поднесени 16 жалби до Апелацискиот суд во Скопје кои се дадени на мислење во Вишото Јавно обвинителство, но сѐ уште нема одговор за нив. Нема закажани ниту јавни седници на кои треба да се разгледуваат жалбите.

Притворот им беше продолжен на вкупно 23 лица поради настаните од 27-ми април во Собранието.