Среда, 21 Ноември 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Весникот Ден повторно во мрак

Дневниот весник „Ден“ повторно не излегува. За неполна година по втор пат во мрак. Причината е повторно неисплатените плати. Новинарите одбиле  да работат се додека не им се исплатат заостанатите плати. Пред неколку месеци, по двонеделниот прекин, весникот почна да излегува со ветување од сопствениците дека овој пат се ќе биде во ред. Денес новинарите си ги бараат четирите  заостанати неисплатени плати. Раководството признало дека нема пари, а вработените најавија дека платите ќе ги бараат преку суд.