Понеделник, 22 Октомври 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Нова цена на горивата по Божик

Регулаторна Комисија за енергетика во вторник ќе ја донесе одлуката, две недели по последната мерка со која горивата поскапеа за половина денар по литар.

Малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 е  66,50 денари по литар, а малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 е 68,00 денари. По последното зголемување на цената на дизелот од 1 јануари таа се зголемува за 3,5 денари поради воведувањето на повисоката акциза за нафтата. Така новата цена на Еуродизелот на 1 јануари изнесува 58,5 денари за литар.