Петок, 21 Септември 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Пуштени во оптек банкноти од 200 и 2 000 денари

Народна банка денеска пушти во оптег книжни пари во апоени од 200 и 2 000 денари, а ја повлече банкнотата од 5 000 денари. Одлуката произлегува од реално согледаната потреба за ребалансирање на постојната апоенска структура што е во опток, соопшти Народна банка.

Комерцијалните банки ќе ги заменуваат книжните пари од 5.000 денари до 28-ми февруари 2017-та година, а од 1-ви март нивната замена ќе ја врши Народна банка.