Вторник, 23 Октомври 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Вака изгледаше летувањето во поранешна Југославија

Благодарение на каналот MyCentury можеме да видиме како изгледала Југославија од перспектива на туристите во 1978 година.

Каналот  MyCentury собрал архивските снимки од СССР, бивша Југославија и останатите земји од Балканот. Целта е да ги споделат снимките со пошироката јавност, за да им ги освежат спомените до бившите времиња.

Така, на YouTube се појавија и снимки од летувањето на едно британско семејство кое во 1978 година ги пропатувало југословенските бистри води на Јадранот - Дубровник, Котор...